Al bijna 100 jaar de beste service!
Vakkundig advies op maat
Dé E-bikespecialist van de regio
Whatsapp berichten: 055-5212582

Speed pedelecs

Voor de fiets forens

Bekijk alle modellen
Speed pedelecs

Onze favorieten

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec, ook wel bekend als high-speed e-bike, is een elektrische fiets die dankzij een elektrische motor ondersteuning biedt bij het trappen en snelheden tot 45 kilometer per uur kan bereiken. Deze krachtige e-bikes zijn populair voor woon-werkverkeer en lange afstanden, waardoor fietsers efficiënt grote afstanden kunnen afleggen met minder inspanning dan bij een traditionele fiets. Bovendien zijn speed pedelecs een milieuvriendelijk alternatief voor de auto, verminderen ze de CO2-uitstoot en dragen ze bij aan een gezonde levensstijl door regelmatige lichaamsbeweging, wat positieve energie en welzijn bevordert.

Unsplash
Unsplash

Middenmotor of achterwielmotor?

Een belangrijk aspect van speed pedelecs is de aandrijving, waarbij de achterwielmotor vaak wordt geroemd vanwege het gemakkelijker behalen van de topsnelheid van 45 km per uur. Echter, voor dagelijks gebruik wordt vaak een middenmotor verkozen vanwege de betrouwbaarheid, duurzaamheid en omdat ze vaak jaren langer mee gaan zonder problemen. Veel mensen kiezen daarom voor de zekerheid van de Bosch middenmotor, wat te zien is in de populariteit van merken zoals Riese&Müller en Gazelle, die vaak uitgerust zijn met deze motoren. 

Riese & Müller speed pedelecs

Riese & Müller speed pedelecs worden vaak geprezen vanwege hun uitstekende kwaliteit en innovatieve ontwerpen. Het merk staat bekend om zijn stijve frames die zorgen voor een stabiele en comfortabele rijervaring, zelfs bij hoge snelheden. Wat hen nog aantrekkelijker maakt, is dat bijna elk model van Riese & Müller beschikbaar is als speed pedelec, waardoor fietsers een ruime keuze hebben in verschillende stijlen en functies. Bovendien is Riese & Müller het enige merk dat een lage instapmodel op de markt heeft als speed pedelec, waardoor het merk een unieke optie biedt voor diegenen die op zoek zijn naar toegankelijkheid en gemak bij het gebruik van een high-speed e-bike.

Unsplash
Unsplash

Gazelle speed pedelecs

Gazelle is misschien niet het merk waar je als eerst aan denkt bij je zoektocht naar een speed pedelec, toch zijn ze nummer 3 qua marktaandeel van speed pedelecs. Gazelle speed pedelecs worden gewaardeerd vanwege hun betrouwbaarheid en comfort. Het merk staat bekend om zijn hoogwaardige afwerking en aandacht voor detail, wat resulteert in een soepele en krachtige rijervaring. Hoewel Gazelle niet het breedste assortiment speed pedelecs heeft, bieden ze wel modellen die voldoen aan de behoeften van verschillende soorten fietsers. Met hun focus op kwaliteit en gebruiksgemak zijn Gazelle speed pedelecs een aantrekkelijke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een betrouwbare high-speed e-bike.

Klever speed pedelecs

Klever, vaak beschouwd als de underdog in de wereld van speed pedelecs, biedt een uniek perspectief op elektrisch fietsen. Door gebruik te maken van eenvoudigere technieken zijn Klever speed pedelecs gemakkelijker te onderhouden en kunnen bijna alle reparaties zelf worden uitgevoerd. Dit maakt Klever een aantrekkelijke keuze voor diegenen die zelfstandigheid en toegankelijkheid waarderen bij het bezitten van een high-speed e-bike. Bovendien zijn ze koploper op het gebied van accucapaciteit, met zelfs een 1600Wh accu, en bieden ze indrukwekkende motorkracht, waardoor Klever speed pedelecs uitblinken in zowel bereik als prestaties.

Unsplash